Quantcast

Recomandari Utile

Firme aparate aer conditionat Brasov

Firme aparate aer conditionat Brasov

Cel mai des intalnit tip de sistem de climatizare este sistemul split, care are doua componente: cea interna si cea externa. Putin mai sus pe treapta de evolutie sunt aparatele ductibile care transporta aerul prin tavantul fals cu ajutorul unor canale flexibile izolate termic.

Nu va luati un aparat de aer conditionat portabil pentru ca nu merita. In cazul in care nu aveti foarte multi bani mai bine alegeti un ventilator.

Nu este recomandat ca din cauza pretului mic sa investiti in aparate cu clase energetice inferioare pentru ca desi sunt ieftine in momentul achizitiei veti cheltui mai mult pentru a plati energia electrica pe care o consumati. In primul an de functionare se va recupera si diferenta ce trebuie data la achizitie.

Nu este recomandat sa investiti in cel mai scump aparat dar nici in cel mai ieftin. Durata de viata a unui aparat de aer conditionat e de aproximativ zece ani dar la minim 4 ani apar generatii noi cu un consum mai mic, mai accesibile din punct de vedere al pretului si mai performante.

In plus sunt sisteme de functionare cu performante suplimentare precum filtrul de purificare a aerului si functii de incalzire. Aceste sisteme daca sunt dotate si cu o pompa de caldura pot sa fie utilizate pana la minus 10 grade. Trebuie sa tineti cont de toate aceste aspecte in momentul in care va decideti sa cumparati aparate de aer conditionat.

Nu va instalati aparate subdimensionate pentru ca le veti forta la exploatare si le veti pune in pericol durata de viata.

O incapere de 12 metri patrati va avea nevoie de o putere de pana la 9000 BTU tinand cont si de modul in care sunt orientate ferestrele. Pentru camerele de 12-20 mp puterea este de pana la 12000 BTU pe ora iar pentru o suprafata de 24 de metri patrati puterea poate ajunge pana la 14000 BTU.

Recomandare dupa: P Andrei, Saturday 08 July, 2017