Quantcast

Recomandari Utile

Incarcare freon aer conditionat Brasov

Incarcare freon aer conditionat Brasov

Incarcarea cu freon a aparatelor de aer conditionat are loc in general in momentul in care instalatia frigorifica a aparatului de aer conditionat prezinta fisuri aparute pe traseele conductelor de freon sau neetanseitatea imbinarilor.

Indiferent de model sau de marca aparatului de aer conditionat, inainte de sezonul cald ar fi bine sa faceti si o revizie generala a aparatelor de aer conditionat pentru a evita surprizele neplacute de genul ca acesta nu mai raceste corespunzator sau nu mai raceste deloc.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile Despre incarcarea cu freon, Recomandari incarcare cu freon si Instalari aer conditionat.

Incarcare freon aer conditionat Brasov

Datorita faptului ca pentru toate aparatele de aer conditionat conexiunile intre unitati se face prin strangere mecanica cu piulite olandeze, in timp acestea se pot detensiona si prin urmare vor aparea pierderi de freon. Aceste pierderi se observa greu de utilizatori deoarece aparatul de aer conditionat nu isi va modifica foarte mult modul de functionare dar compresorul se va incalzi in exces.

Nu necesita incarcare cu refrigerant, toate aparatele de aer conditionat vin incarcate cu refrigerant din fabrica, daca nu exista refrigerant in unitatea externa atunci acesta poate fi defect din fabricatie sau transport (este recomandabil sa returnati produsul). Completari cu refrigerant se pot face doar daca traseul frigotehnic depaseste lungimi de 7-8m si completarile de refrigerant se fac conform specificatiile producatorului.

Testul de etanseitate se face cu scule si echipamente specifice , manifoldere, baterii manometre, testere frigotehnice , pentru o siguranta a etanseitatii se poate face test cu presiune de azot .Daca aparatul a trecut testul de etanseitate se deschid robinetii de izolare de la unitatea externa , primul robinet cel de pe inalta presiune (conducta subtire) apoi cel de pe joasa presiune (conducta groasa). Astfel refrigerantul deja existent in unitatea externa va intra prin conducte la split (unitatea interioara).

Ultima faza presupune teste de functionalitate electrica si verificarea parametrilor de functionare frigorifica, aceasta realizeanduse de personal de specialitate ,se verifica temperaturi de evaporare racire 2-6grd , incalzire 40-50grd in functionare presiuni de lucru mod racire 7.5-8bar R410A ,mod incalzire 23-30bar R410A, evacuarea corecta a condensului, completarea certificatului de garantie a aparatului si pentru montajul efectuat.

Verificarea cantitatii de freon din instalatie se face masurand presiunea si temperatura de lucru a instalatiei frigorifice a aparatului cu o baterie de manometre a unul termometru digital.

Daca observati ca aparatul nu raceste bine e posibil sa fie nevoie de incarcare cu freon.

Daca temperatura aerului care iese din aparat nu are cel putin 10 grade in minus fata de temperatura ambientala sau vedeti ca pe furtunul de condens nu mai este apa, acesta e primul semn ca nu mai aveti freon in instalatie sau ca freonul e insuficient pentru racirea optima.

Va recomandam sa faceti si revizia anuala pentru a prelungi durata de viata a echipamentului de climatizare, de unde va rezulta un aer curat pe tot timpul anului si un consum redus de curent care este datorat functionarii impecabile a aparatului la eficienta maxima.

Atunci cand este infundata scurgerea aparatului pe timpul verii apa care rezulta din condens se va scurge in casa. Aceasta problema se va rezolva in cadrul reviziilor prin curatare si igienizare cu solutii speciale.

Firma noastra este specializata in intretinerea si reparatia instalatiilor frigorifice. Cu timpul aparatele de aer conditionat pierd presiunea freonului la imbinarile tevilor de cupru existente intre unitati. Aparatele de climatizare care functioneaza cu lipsa de freon nu mai au acelasi randament cum au cele noi sau cele pline care au si revizie de intretinere. Este important sa alocam timp si importanta intretinerii aparatelor de aer conditionat.

Vom efectua incercari si completari cu freon pentru toate tipurile de instalatii de aer conditionat si de aceea va recomandam sa apelati cu incredere la noi pentru a va putea bucura de aerul rece din casa.

Recomandare dupa: P Gheorghe, Saturday 08 July, 2017