Toate Recomandarile
Sistemul Revolututionar X Lock de la Bosch
Bosch Professional a dezvaluit sistemul X-LOCK, un sistem revolutionar pentru utilizatorii de polizoare unghiulare, disponibil in sase variante de polizoare unghiulare X-LOCK.
Ce este X-Lock?
Schimba accesoriile pentru polizoarele unghiulare si accesorile de slefuit cu un singur clic! Sistemul X-LOCK din doua piese este o premiera mondiala de la Bosch Professional. Schimbarea accesoriilor nu a fost niciodata atât de rapida si sigura.
EXTRA simplu si rapid
Doar un clic. Schimbarea usoara a accesoriilor de slefuit fara a pierde componente sau instrumente suplimentare - de pana la 5 ori mai rapid decat sistemele conventionale schimbabile ,chiar si în timp ce purtati manusi.
EXTRA FIABILA
Atasamentele directionale, cum ar fi discurile diamantate, nu mai pot fi instalate incorect cu ajutorul sistemului inovator X-LOCK. Acest lucru duce la rezultate de lucru mai bune si durata mai mare de utilizare a accesorilor!.
Avantajele X-Lock:
Fara reparatii, cand lucrati cu polizoare unghiulare X-LOCK, piulitele proeminente sunt un lucru din trecut.
Buclele cu un unghi plat sunt acum usor de realizat fara a deteriora suprafata.
Intotdeauna se potriveste
Fiecare accesoriu X-LOCK poate fi atasat de asemenea la uneltele de taiat unghiulare conventionale, cu un suport pentru arbore M14/22.23. Cu peste 130 de accesorii, fiecare aplicatie este posibila.
Confirmare cuplat
Sunetul cu clicuri la montarea accesoriilor asigura fixarea ferma a polizorului unghiular si astfel poti începe lucrarea cu o constiinta clara.
Polizoarele unghiulare X-LOCK au, de asemenea, functia KickBack Control, care opreste imediat alimentarea motorului daca discul este blocat brusc. Drop Control face acelasi lucru imediat ce scula a cazut si atinge podeaua.
Firme aparate aer conditionat Brasov
Cel mai des intalnit tip de sistem de climatizare este sistemul split, care are doua componente: cea interna si cea externa. Putin mai sus pe treapta de evolutie sunt aparatele ductibile care transporta aerul prin tavantul fals cu ajutorul unor canale flexibile izolate termic.
Nu va luati un aparat de aer conditionat portabil pentru ca nu merita. In cazul in care nu aveti foarte multi bani mai bine alegeti un ventilator.
Nu este recomandat ca din cauza pretului mic sa investiti in aparate cu clase energetice inferioare pentru ca desi sunt ieftine in momentul achizitiei veti cheltui mai mult pentru a plati energia electrica pe care o consumati. In primul an de functionare se va recupera si diferenta ce trebuie data la achizitie.
Nu este recomandat sa investiti in cel mai scump aparat dar nici in cel mai ieftin. Durata de viata a unui aparat de aer conditionat e de aproximativ zece ani dar la minim 4 ani apar generatii noi cu un consum mai mic, mai accesibile din punct de vedere al pretului si mai performante.
In plus sunt sisteme de functionare cu performante suplimentare precum filtrul de purificare a aerului si functii de incalzire. Aceste sisteme daca sunt dotate si cu o pompa de caldura pot sa fie utilizate pana la minus 10 grade. Trebuie sa tineti cont de toate aceste aspecte in momentul in care va decideti sa cumparati aparate de aer conditionat.
Nu va instalati aparate subdimensionate pentru ca le veti forta la exploatare si le veti pune in pericol durata de viata.
O incapere de 12 metri patrati va avea nevoie de o putere de pana la 9000 BTU tinand cont si de modul in care sunt orientate ferestrele. Pentru camerele de 12-20 mp puterea este de pana la 12000 BTU pe ora iar pentru o suprafata de 24 de metri patrati puterea poate ajunge pana la 14000 BTU.
Instalare si pret montaj aer conditionat Brasov
Instalarea aparatelor de aer conditionat presupune efectuarea actiunilor standard care se adapteaza pentru nevoile clientilor si pe posibilitatile oferite de locuinta. Persoanele interesate de cumpararea unui aparat de aer conditionat vor trebui sa stie ca acestea sunt formate din doua unitati: una exterioara si una interioara. Acestea se vor conecta cu ajutorul unor trasee frigorifice vidate. Inainte sa se inceapa montarea pentru astfel de aparate clientii trebuie sa tina cont de mai multi factori.
Pozitia unitatii interne este importanta.Aparatul ar trebui sa ofere si un flux uniform de aer in camera in care se va instala. Locatia unitatii trebuie sa se afle la o inaltime suficient de buna, in asa fel incat sa fie incalzit/racit spatiul rapid. Cu toate acestea aparatele de aer conditionat care sunt directionate spre ocupantii camerei pot genera reactii alergice sau raceli.
Inaltimea e de asemenea un factor important iar specialistii recomanda sa se incepand de la distanta de 10 cm de tavan. Amplasarea aparatului la mijlocul peretelui nu e recomandata. Atunci cand capacitatea aparatului este proportionala cu suprafata incaperii aceasta va avea un randament bun.
Instalarea aerului conditionat in fiecare camera din casa va avea loc pentru a se obtine o temperatura constanta pentru intreaga locuinta si de aceea nu va recomandam sa instalati aparate care au capaciati mari la intrare. Aerul rece va fi difuzat incorect in camere.
Incarcare freon aer conditionat Brasov
Incarcarea cu freon a aparatelor de aer conditionat are loc in general in momentul in care instalatia frigorifica a aparatului de aer conditionat prezinta fisuri aparute pe traseele conductelor de freon sau neetanseitatea imbinarilor.
Indiferent de model sau de marca aparatului de aer conditionat, inainte de sezonul cald ar fi bine sa faceti si o revizie generala a aparatelor de aer conditionat pentru a evita surprizele neplacute de genul ca acesta nu mai raceste corespunzator sau nu mai raceste deloc.
Pentru mai multe informatii accesati si paginile Despre incarcarea cu freon, Recomandari incarcare cu freon si Instalari aer conditionat.
Incarcare freon aer conditionat Brasov
Datorita faptului ca pentru toate aparatele de aer conditionat conexiunile intre unitati se face prin strangere mecanica cu piulite olandeze, in timp acestea se pot detensiona si prin urmare vor aparea pierderi de freon. Aceste pierderi se observa greu de utilizatori deoarece aparatul de aer conditionat nu isi va modifica foarte mult modul de functionare dar compresorul se va incalzi in exces.
Nu necesita incarcare cu refrigerant, toate aparatele de aer conditionat vin incarcate cu refrigerant din fabrica, daca nu exista refrigerant in unitatea externa atunci acesta poate fi defect din fabricatie sau transport (este recomandabil sa returnati produsul). Completari cu refrigerant se pot face doar daca traseul frigotehnic depaseste lungimi de 7-8m si completarile de refrigerant se fac conform specificatiile producatorului.
Testul de etanseitate se face cu scule si echipamente specifice , manifoldere, baterii manometre, testere frigotehnice , pentru o siguranta a etanseitatii se poate face test cu presiune de azot .Daca aparatul a trecut testul de etanseitate se deschid robinetii de izolare de la unitatea externa , primul robinet cel de pe inalta presiune (conducta subtire) apoi cel de pe joasa presiune (conducta groasa). Astfel refrigerantul deja existent in unitatea externa va intra prin conducte la split (unitatea interioara).
Ultima faza presupune teste de functionalitate electrica si verificarea parametrilor de functionare frigorifica, aceasta realizeanduse de personal de specialitate ,se verifica temperaturi de evaporare racire 2-6grd , incalzire 40-50grd in functionare presiuni de lucru mod racire 7.5-8bar R410A ,mod incalzire 23-30bar R410A, evacuarea corecta a condensului, completarea certificatului de garantie a aparatului si pentru montajul efectuat.
Verificarea cantitatii de freon din instalatie se face masurand presiunea si temperatura de lucru a instalatiei frigorifice a aparatului cu o baterie de manometre a unul termometru digital.
Daca observati ca aparatul nu raceste bine e posibil sa fie nevoie de incarcare cu freon.
Daca temperatura aerului care iese din aparat nu are cel putin 10 grade in minus fata de temperatura ambientala sau vedeti ca pe furtunul de condens nu mai este apa, acesta e primul semn ca nu mai aveti freon in instalatie sau ca freonul e insuficient pentru racirea optima.
Va recomandam sa faceti si revizia anuala pentru a prelungi durata de viata a echipamentului de climatizare, de unde va rezulta un aer curat pe tot timpul anului si un consum redus de curent care este datorat functionarii impecabile a aparatului la eficienta maxima.
Atunci cand este infundata scurgerea aparatului pe timpul verii apa care rezulta din condens se va scurge in casa. Aceasta problema se va rezolva in cadrul reviziilor prin curatare si igienizare cu solutii speciale.
Firma noastra este specializata in intretinerea si reparatia instalatiilor frigorifice. Cu timpul aparatele de aer conditionat pierd presiunea freonului la imbinarile tevilor de cupru existente intre unitati. Aparatele de climatizare care functioneaza cu lipsa de freon nu mai au acelasi randament cum au cele noi sau cele pline care au si revizie de intretinere. Este important sa alocam timp si importanta intretinerii aparatelor de aer conditionat.
Vom efectua incercari si completari cu freon pentru toate tipurile de instalatii de aer conditionat si de aceea va recomandam sa apelati cu incredere la noi pentru a va putea bucura de aerul rece din casa.
Montaj Aer Conditionat
In general, daca utilizati doar o singura instalatie de aer conditionat aceasta nu va avea puterea sa acopere toate incaperile din locatie. Daca sunt montate pe hol varianta este considerata de compromis, se realizeaza greu si implica o corelare intre corpul extern al sistemului utilizand tuburi. Cu cat sunt mai lungi tuburile cu atat si randamentul va fi mai mic. Pentru instalatii interioare va fi nevoie de personal autorizat. In general in momentul in care cumparati un aparat de aer conditionat se asigura si montarea lui iar in acest mod puteti fi siguri ca nu apar erori mari si aveti si garantia producatorului.
Pentru mai multe informatii accesati Serviciu Clienti si paginile Despre montaj aer Conditionat, Service Reparatii Aer Conditionat si Cum alegem aparatul de aer conditionat.
Montaj aer conditionat Brasov pret
Unitatea exterioara trebuie montata pe pereti solizi si netezi fara denivelari pentru a fi evitate vibratiile puternice. De asemenea va recomandam sa nu se monteze unitati interioare pe langa surse de caldura sau in directia razelor de soare. De asemenea nu e recomandat sa fie montate aparate de aer conditionat acolo unde umidtatea este foarte mare. Aproape de unitatea interna este recomandat sa fie si o sursa de curent.
Este recomadat sa se monteze in spatii deschise ca aerul rece sa se imprastie pe suprafete mari de timp.
Unitatea exterioara trebuie sa se amplaseze pe pereti liberi pentru ca accesul sa se faca usor daca sunt necesare interventii. De asemenea unitatea exterioara ar trebui sa fie protejate de precipitatii sau de caldura puternica amenajand un spatiu de protectie.
In legatura cu lucrarile pentru montare in peretii exteriori se face o gaura cu un diametru de maxim 8 cm prin care sunt trecute tevile care fac legatura intre unitatea exterioara si unitatea interioara. Dificultatea realizarii orificiului depinde si de duritatea peretilor. Ulterior vor fi facute gaurile pentru a prinde suportul ce va sustine unitatea interioara.
Locul in care va fi montat aparatul de aer conditionat e foarte important. Prima regula vizeaza sanatatea persoanelor care vor folosi aerul conditionat si in scopul acesta se va monta unitatea interna in zona cu actiune neutra si nu aproape de canapea, de birou sau de zona in care se lucreaza.