Quantcast

Service reparatii aer conditionat Brasov

Chiar daca aerul conditionat este proiectat sa functioneze pentru o perioada indelungata de timp, pot aparea defectiuni nedorite care sa pericliteze o buna functionare a aparatelor. Toate aceste defectiuni au nevoie si de asistenta de specialitate pentru a putea fi remediate in mod corect.

Riscul de aparitie pentru defectiunile aparatelor de aer conditionat pot sa fie minimizate in momentul in care se tine cont de efectuarea regulata a reviziilor tehnice cu caracter obisnuit.

Pentru mai multe informatii accesati si paginile Despre tehnologia inverter, Avantaje aer conditionat inverter si Despre reparatii aer conditionat.

Realizam reparatii pentru aparatele de aer conditionat in scopul de a restabili proprietatile sau caracteristicile aparatelor care sunt afectate de defectiuni. Serviciile de remediere a problemelor ce apar la aparate de aer conditionat sunt efectuate de specialisti cu o experienta vasta in domeniu.

Service reparatii aer conditionat Brasov

Sunt o serie de simptome care pot atrage atentia cand apar defectiuni la aparatul de aer conditionat. Daca tinem cont de faptul ca sunt mai multe simptome care pot sa apara va trebui sa se solicite ajutorul echipelor de specialisti pentru reparatii in sistem. Printre aceste simptome se poate mentiona faptul ca aparatul produce mult zgomot, nu sta pornit sau porneste mult mai greu si nu raceste corespunzator aerul.

Decizia de inlocuire a aerului conditionat se face in functie de mai multi factori.In cazul in care aparatul de aer conditionat este mai vechi de 10 ani, atunci este recomandat sa-l inlocuiti cu unul care este facut folosind o tehnologie mai noua si implicit cu un consum mai mic. Diferentele de pret platite pentru a cumpara un nou aparat vor fi amortizate in timp datorita consumului mai mic de energie. In momentul in care vedeti ca factura la energie creste substantial puteti sa va ganditi sa schimbati aparatele de aer conditionat. Cu cat este mai vechi cu atat consumul e mai mare. Randamentul scazut este un alt semn ca aparatul va trebui schimbat. Daca echipamentul functioneaza de foarte mult timp si nu simtiti diferentele de temperatura in camere acest lucru inseamna ca va trebui sa apelati la specialisti pentru a determina modul de functionare al aparatului.

Daca aparatul nu raceste corepsunzator este posibil sa nu aiba suficient freon. Mirosul neplacut poate sa fie cauzat de functionarea paratului in medii toxice sau de filtrele necuratate. Praful si umidtatea de pe vaporizator pot bloca fantele din split si pot genera aparitia mucegaiurilor sau microbilor si diminuarea randamentului.

Incarcare refrigerant (freon) aer conditionat

Datorita faptului ca pentru toate aparatele de aer conditionat conexiunile intre unitati se face prin strangere mecanica cu piulite olandeze, in timp acestea se pot detensiona si prin urmare vor aparea pierderi de freon. Aceste pierderi se observa greu de utilizatori deoarece aparatul de aer conditionat nu isi va modifica foarte mult modul de functionare dar compresorul se va incalzi in exces.

In cazul in care sa piedut refrigerantul din aparat acesta va fi incarcat cu refrigerant (freon) dupa ce sa remediat problemele conform specificatilor de pe eticheta aparatului respectiv ,tip refrigerant( R410A,R407C,R134A), inclusiv cantatea de refrigerant necesara pentru functionare.

Nu necesita incarcare cu refrigerant, toate aparatele noi de aer conditionat vin incarcate cu refrigerant din fabrica, daca nu exista refrigerant in unitatea externa atunci acesta poate fi defect din fabricatie sau transport (este recomandabil sa returnati produsul). Completari cu refrigerant se pot face doar daca traseul frigotehnic depaseste lungimi de 7-8m si completarile de refrigerant se fac conform specificatiile producatorului.

In cazul in care observati ca va incepe sa curga apa in casa e posibil sa se fi obturat scurgerea cu mizeria care s-a acumulat in timp sau cand factorii externi intervin asupra echipamentului de climatizare.